Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία

εργαστήρια τέχνης
εικαστικά
θέατρο
παράλληλες δράσεις εργαστηρίων
Κανονισμός λειτουργίας Εργαστήριων Τέχνης
φωτογραφία

παράλληλες δράσεις εργαστηρίων
εργαστήρι αγιογραφίας
…συζήτηση με τον Γιώργο Ρόρρη


…συζήτηση με τον Γιώργο Ρόρρη

…συζήτηση με τον Γιώργο Ρόρρη

σε μια συνάντηση με τους μαθητές του Ζωγραφικού Εργαστηρίου Ενηλίκων και την δασκάλα τους, εικαστικό, Γιούλη Γκικοπούλου.

«Επιλέγω τη γυναίκα γιατί νιώθω ότι αναμετριέμαι με ένα βαθύτερο παρελθόν της τέχνης, με έργα σημαίνοντα, αποτελώ συνέχεια μιας παράδοσης ζωγραφικής…»

Γ. Ρόρρης

Με έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους παραστατικούς ζωγράφους, τον Γιώργο Ρόρρη, η εικαστικός και δασκάλα του Ζωγραφικού Εργαστηρίου Γιούλη Γκικοπούλου μαζί με τους μαθητές της, συναντήθηκαν και συνομίλησαν, με αφορμή την Έκθεση του Έλληνα ζωγράφου, στην Κέρκυρα. Η δασκάλα με τους μαθητές της επισκέφθηκαν το νησί για τα εγκαίνια της Έκθεσης, με θέμα «Γυναίκα» και έργα από τη συλλογή Σωτήρη Φέλιου, που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Πειστυλίου των Ανακτόρων, την Παρασκευή 8 Απριλίου. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Ιστορικός Τέχνης Ροζαλία Αδαμοπούλου.

Ο Γιώργος Ρόρρης εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής γενιάς του ‘80, διακρίνεται για τα ρεαλιστικά στοιχεία των έργων του και την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των πραγμάτων με μια ποιητικότητα.

Η απλότητα και η αμεσότητα που αποπνέουν οι πίνακες του είναι η ευγένεια και η σοφία της ψυχής του καλλιτέχνη και είναι η ίδια που με γενναιοδωρία χαρίζεται στους θεατές των έργων του. Με την ίδια ευγένεια και γενναιοδωρία πραγματοποίησε «Εργαστήριο» για τους σπουδαστές του Ζωγραφικού Εργαστηρίου του Δήμου μας, αναλύοντας ουσιαστικά ζητήματα περί της τέχνης της Ζωγραφικής, θεωρητικά και τεχνικά. Ανέλυσε ζητήματα που αφορούν στο θέμα, τη σύνθεση , το φωτισμό, την χρωματική παλέτα, την χειρονομία, την ατμόσφαιρα και την αύρα ενός έργου κ.α.

Η συνομιλία των μαθητών με το καλλιτέχνη Γιώργο Ρόρρη παρουσία των έργων του αποτέλεσε μια εξαιρετική, μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ενσωματώθηκαν παράλληλα και άλλες επισκέψεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στα Παλιά Ανάκτορα (ένα απο τα σημαντικότερα της Ευρώπης), ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας, στην Επετειακή Έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση «Στην Ηχώ του Αγώνα» και ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία και τις πολλαπλές ξεναγήσεις στην Ροζαλία Αδαμοπούλου καθώς επίσης και στην Βάσω Καββαδία υπεύθυνη για την άρτια οργάνωση και τον άψογο συντονισμό στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

 Login   powered by suntech s.a.