Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο

εργαστήρια τέχνης
εικαστικά
θέατρο
παράλληλες δράσεις εργαστηρίων
Κανονισμός λειτουργίας Εργαστήριων Τέχνης
φωτογραφίαφωτογραφία
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος 


Το σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση. Στόχος των μαθημάτων είναι οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν το κριτήριο εκείνο που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τον κόσμο γύρω τους με μια περισσότερο καλλιτεχνική ματιά, μέσα από την αξιοποίηση της ευαισθησίας και του ταλέντου τους. Για την συμμετοχή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ψηφιακής κάμερας.


Τμήμα αρχαρίων


Τα μαθήματα εισάγουν τους αρχάριους στις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Η διδασκαλία επικεντρώνεται στις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής, στις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας και στην ανάπτυξη της αισθητικής, μέσα από ένα φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τεχνικά και θεωρητικά ζητήματα.  
Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

Φωτογραφική τεχνολογία και πρακτική
Σύνθεση εικόνας
Καλλιτεχνική φωτογραφία


Τμήμα προχωρημένων

Απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει το τμήμα αρχαρίων ή έχουν τη βασική τεχνική κατάρτιση και μπορούν να χειρίζονται την μηχανή τους στην χειροκίνητη λειτουργία. Τα μαθήματα εστιάζουν στην κατανόηση του φωτογραφικού μέσου, δίνοντας έμφαση σε όλους τους τομείς της φωτογραφικής σκέψης και πρακτικής, ώστε οι συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην σύνθεση και την οπτική αφήγηση. 
Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:
 
Σύνθεση εικόνας
Σύγχρονη καλλιτεχνική φωτογραφία
Εισαγωγή στην οπτική αφήγηση


Ανάπτυξη προσωπικού ύφους

Τα μαθήματα προκαλούν την κριτική σκέψη και τη διορατικότητα των συμμετεχόντων ώστε ν΄ ανακαλύψουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την φωτογραφία τους και το editing των εικόνων τους. Συνθέτοντας τις φωτογραφικές τους εμπειρίες μαθαίνουν πώς να εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους και να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στη σκέψη τους ώστε να αναπτύξουν δημιουργικά και πρωτότυπα έργα με αφηγηματική δομή και εννοιολογικό περιεχόμενο. Στο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι του τμήματος προχωρημένων. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να στείλουν ένα πορτφόλιο σε ψηφιακή μορφή, 15-20 φωτογραφίες ελεύθερης θεματολογίας ή ένα συνεκτικό φωτογραφικό έργο με το αντίστοιχο κείμενο που θα το συνοδεύει, στο mail yiariz@gmail.com

 Login   powered by suntech s.a.