Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία

βιβλιοθήκη
πληροφορίες
υπηρεσίες
επικοινωνία με τη βιβλιοθήκη
future library
κινητή δανειστική βιβλιοθήκη
media lab στη δημοτική βιβλιοθήκη
χειροποίητες βιβλιοϊστορίες
γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για τη βιβλιοθήκη ηλιούπολης
σύνδεσμοι
photo gallery
video gallery
η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης ταξιδεύει...προς το ΚΠΙΣΝ
νέες ψηφιακές συνεργασίες
συνεργασίες
Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στην είσοδο του Δημαρχείου Ηλιούπολης
Παρέα με τα παραμύθια στη Βιβλιοθήκη
ηλεκτρονική εγγραφή

future library
"Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη"
δίκτυο πρωτοπόρων υπαλλήλων future library
''Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος ειναι πολύχρωμος''
''Οτι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο''"Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη"

«Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας 2012

340 παιδιά χάραξαν 22 Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν διαφορετικό για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης…

Απέκτησε νέους, πολύτιμους φίλους και μοιράστηκε μαζί τους μοναδικές εμπειρίες σ’ ένα «ταξίδι» φαντασίας, γνώσης και δημιουργικότητας, μέσα από την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, το παιχνίδι, την άθληση, την επαφή με τη φύση.

Από τις 4 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, 340 παιδιά, 5 έως 15 ετών, -αλλά και πολλοί ενθουσιώδεις γονείς-, συμμετείχαν στις 22 εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», που διοργάνωσε το Future Library  (με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»- www.SNF.org).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα παιδιά επιβιβάστηκαν στη μηχανή του χρόνου, θαύμασαν «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», περπάτησαν στα μονοπάτια των βιβλίων, βγήκαν έξω και ανακάλυψαν το μυστικό «εκεί ψηλά στον Υμηττό», ακολούθησαν τα ίχνη των ηρώων, έφτιαξαν το δικό τους κουτί των ιστοριών, χάραξαν μονοκονδυλιές, έφτιαξαν αυτοσχέδιες ορχήστρες, έριξαν τα ζάρια και έγραψαν τη δική τους ιστορία, μυήθηκαν στα μυστικά της φωτογραφίας και δημιούργησαν την πρώτη τους ταινία θρίλερ (δείτε το σχετικό video http://www.youtube.com/watch?v=CftYxysLfVo )!

 Το σημαντικότερο γνώρισαν από κοντά τη Βιβλιοθήκη και διαπίστωσαν μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες, τις «μαγικές» δυνάμεις των βιβλίων.

Όμως, η καλοκαιρινή εκστρατεία της Βιβλιοθήκης μας κατόρθωσε κάτι ακόμα.

Πέρα από την πολύτιμη υποστήριξη του Future Library, με τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, την αποστολή εμψυχωτών & εθελοντών για την υλοποίηση  εκδηλώσεων, τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών & 130 παιδικών βιβλίων, την παροχή έντυπου υλικού και γενικά, τον κεντρικό συντονισμό του προγράμματος, συγκέντρωσε κοντά της  συμπαραστάτες και αρωγούς τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και ευρύτερα, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει με τέτοια επιτυχία αυτό το πρόγραμμα.

 Αυτοί είναι:

■Ο  Ραδιοφωνικός Σταθμός Δίεση, 101,3 Fm, χορηγός επικοινωνίας.

■Τα Φροντιστήρια «Μ. Ανδρουλάκης» και «Ρόμβος» καθώς και τα Εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ», χορηγοί του έντυπου προγράμματος.

■Ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, χορηγός των υλικών των εικαστικών εργαστηρίων.

■Το Super Market Σκλαβενίτης, χορηγός  δωροεπιταγής για την κάλυψη του catering.

■Η εταιρία DJ’s 4U, χορηγός της μηχανής προβολής (projector).

 ■Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης, που ανέλαβε την εμψύχωση των 5 δράσεων «Βγες έξω…εκεί ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό), καθώς και το ΕΚΑΒ & οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, που συνόδευσαν τα παιδιά στις εξορμήσεις τους στο βουνό.

 ■Ο Όμιλος Φίλων Βιβλιοθήκης και οι εθελόντριες Νεφέλη-Στυλιανή  Κωνσταντή & Δέσποινα Παπαδοπούλου, που βοήθησαν στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια των δράσεων.

 ■Οι εθελοντές (μέσω του Future Library): Αριστείδη Αποστόλου, Νεκτάριο Βακάλη, Αγγελική Κοκολάκη, Λαμπρινή Κορφιάτη, Χρύσα Παπαβέργου, Παναγιώτα Παρλαβάντζα, Δέσποινα Τσιλιμάγκου & Θεοδώρα Φέγγη, που βοήθησαν στην προβολή, καταγραφή και εμψύχωση των δράσεων.

 ■Η ηθοποιός & σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, που συνέβαλλε  στην προβολή  των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης

     Δείτε το σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=7OQBBv2YVRQ

■Οι ηθοποιοί: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιάννη Στάνκογλου, Μηνά Χατζησάββα & Αιμίλιο Χειλάκη που συνέβαλλαν στην προβολή της  καλοκαιρινής εκστρατείας  και των 15 Βιβλιοθηκών της Περιφέρειας Αττικής.

     Δείτε τα σχετικά βίντεο: 

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια και οι πιο θερμές ευχαριστίες!

 Login   powered by suntech s.a.