Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
"45 λεπτά μόνος"

Το έργο διαδραματίζεται σε μία αίθουσα  μία φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στην Παλαιστίνη. 13 μαθητές από τους 30 μίας τάξης, φτάνουν για το πρώτο τους μάθημα. Κανείς δάσκαλος δεν εμφανίζεται, κανείς διευθυντής, μόνο αυτοί οι 13. Κάτι συμβαίνει στην πόλη. Στρατιώτες βρίσκονται παντού. Οι μαθητές δεν ξέρουν τι έχει συμβεί ούτε πώς θα φύγουν από το σχολείο.
Οι μαθητές, ηλικίας 12 έως 15 ετών, που συμμετέχουν στην παράσταση ζουν σε μία πόλη διαιρεμένη από τη στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ. Δεν έχουν φύγει ποτέ εκτός πόλης, δεν έχουν πάει στη θάλασσα, δεν έχουν επισκεφτεί την Ιερουσαλήμ και ζουν περιορισμένοι από τοίχους, φράκτες και κέντρα ελέγχου που έχουν τοποθετήσει οι Ισραηλινοί. Η μετακίνηση είναι για αυτά είναι μία ελευθερία που δεν μπορούν να απολαύσουν.
Η παράσταση είναι μία παραγωγή του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το θεατρικό οργανισμό «Theatre Day Productions”, που από το 1994 προωθεί το θέατρο για τους νέους σε σχολεία σε όλη την Παλαιστίνη.

 Login   powered by suntech s.a.