Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
βιογραφικό του μουσικού συνόλου "Λύραυλος"

Ο «ΛύρΑυλος  Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς», που δημιούργησε ο επί σειρά  ετών κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  και της Ορχήστρας των Χρωμάτων, ερευνητής και κατασκευαστής αρχαιοελληνικών οργάνων  Παναγιώτης Στέφος, μέσω του ομώνυμου Συνόλου Αρχαιοελληνικής Μουσικής, φέρνει τα αποτελέσματα της ερευνητικής του δουλειάς κοντά στο ευρύ κοινό μέσα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.
Με βασικό στόχο το να βγει η Μουσική Κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας από την αφάνεια, αλλά και να τονιστεί ο δεσμός της με την Παραδοσιακή μας Μουσική,  ο Λύραυλος έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο (ερευνητικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό), που τον οδήγησε σε σημαντικές συνεργασίες και σε μια αξιόλογη διεθνή παρουσία. Από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Όπερα της Βαρσοβίας, το Mendelssohn Haus στην  Λειψία, από το Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στην Στοκχόλμη και την Corcoran  Gallery στην Ουάσιγκτον, έως τη συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο των πρώτων «Ελληνικών Μουσικών Γιορτών», ο Λύραυλος έχει κερδίσει την αναγνώριση με την  δουλειά του και με το σημαντικό επίτευγμα να «περνάει» αυτή στο πλατύ κοινό.
Δίνοντας επίσης δεκάδες συναυλίες στο πλαίσιο διεθνών συνεδρίων που διοργανώνονται στην Ελλάδα, αξιοποιεί την ευκαιρία να κάνει κοινωνούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (αρχαίας και νεότερης) τους συνέδρους από όλο τον κόσμο. Η σύνθετη παρουσία του σχήματος και του Παναγιώτη Στέφου στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών της Αθήνας συνέβαλλε αποφασιστικά στο να δείξουμε διεθνώς ένα μοναδικό μουσικό προφίλ ενώ η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στο πλαίσιο των παρουσιάσεων της Yδραύλεως  δίνει άλλη μια ξεχωριστή διάσταση στο έργο του Μουσικού Συνόλου.
Το εκπαιδευτικό επίσης έργο του σχήματος περιλαμβάνει εκατοντάδες παρουσιάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων, μεγάλους πανεπιστημιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ.α.) και στο εξωτερικό (Σορβόννη, Βoston University,Concordia-Montreal), συμμετοχή σε μεγάλα και σύνθετα καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η έκθεση ‘Μουσών Δώρα’ στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ, καθώς και οι εκεί συναυλίες σε συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών του Βελγίου.

 Login   powered by suntech s.a.