Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
βιογραφικό Μαρίνας Μέργου


Η Μαρίνα Μέργου είναι πτυχιούχος Θεατρολογίας του πανεπιστημίου University of North London και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων Μ.A. στη Θεωρία και Πρακτική της Παράστασης από το πανεπιστήμιο Queen Mary’s University και M.F.A. στη Σκηνοθεσία Θεάτρου από το Middlesex University με υποτροφία από το βρετανικό πανεπιστήμιο.

Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Έχει εκπαιδευτεί στα παραδοσιακά θεάτρα της Ταϊλάνδης Khon, Lakon Lek και Nang Yai, στο παραδοσιακό ινδικό χοροθέατρο Κατακάλι με τον Karunakaran, καθώς και στο Μπαλινέζικο χοροθέατρο με μάσκες Topeng με την Christina Wistari Formaggia. 

Έχει, επίσης, παρακολουθήσει τα εντατικά σεμινάρια με θέμα την τεχνική του Μέγιερχολντ στην κρατική δραματική σχολή της Μόσχας GITIS, καθώς και τις τεχνικές σωματικού θεάτρου στη σχολή του Desmond Jones στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρολόγος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συμμετάσχει με έργα της σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου.

Είναι η καλλιτεχνική υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης. Διδάσκει με σύμβαση έργου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.

 Login   powered by suntech s.a.