Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
σεμινάριο: ευέλικτη ζώνη: πόση επανάσταση μπορεί να χωρέσει ένα "ρεφενέ" μάθημα;

Το μάθημα αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διδάσκοντες και διδασκομένους, έτσι ώστε να τοποθετηθούν στο υψηλότερο βάθρο της γνωστικής διαδικασίας δύο αξίες: η φαντασία και η ελευθερία, η ιδεατή σύζευξη των οποίων αποτελεί το φυτώριο για να αναπτυχτεί υγιώς κάθε τύπος μαθητή, με το να αναλάβει αυθόρμητα πρωτοβουλίες και να εκφραστεί δημιουργώντας εκεί όπου η ιδιαίτερη ευαισθησία της προσωπικότητας του καθενός μας επιτάσσει και υπόσχεται ό,τι καλύτερο: την αποδοχή της ατομικότητάς μας από εμάς τους ίδιους και από τους άλλους από τη μια, καθώς και τη μέθεξη της ισότιμης ένταξής μας και συμβολής μας στην ομάδα από την άλλη.

To τρίωρο αυτό σεμινάριο στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη πρόταση με μέθοδο, χρονοδιάγραμμα και διαθεματική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη του τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία το εντάσσει σε δυο ώρες εβδομαδιαίως για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Ταυτόχρονα όμως, η εισηγήτρια προσαρμόζει τη συγκεκριμένη πρόταση στις δεδομένες δυνατότητες της σύγχρονης ελληνικής σχολικής πραγματικότητας.

Εισηγήτρια: Φωτεινή Σωτήρχου

Ημερομηνία σεμιναρίου: 17/04/2010
Ώρα: 17:30-20:30

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφ. Βενιζέλου & Μ. Αντύπα)


 

 

 Login   powered by suntech s.a.