Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
εργαστήρι ζωγραφικής-τμήμα ενηλίκων-4ος κύκλος
Στον 4ο κύκλο διδάσκεται η τεχνική της ακουαρέλας-υδατογραφίας. Η ακουαρέλα είναι μία δύσκολη τεχνική όπου απαιτούνται γρήγορες-ώριμες χειρονομίες, καλή γνώση του χρώματος μα προπαντός καλή γνώση του φωτός και της σκιάς. Υποβάλλει τον δημιουργό σε μία διαφορετική αντίληψη, τα χρώματα μοιάζουν ρευστά, η σύνθεση είναι πιο ελεύθερη και η ατμόσφαιρα περιρρέουσα. Οι θεματικές απεικονίσεις προέρχονται από διάφορες πηγές (ανθρώπινη μορφή, τοπίο, νεκρές φύσεις).

Ταυτόχρονα με το μάθημα της ακουαρέλας, κάθε μέλος (εάν και εφόσον έχει την δυνατότητα) καλείτε να κάνει μία θεματική εργασία την οποία επιλέγει ο ίδιος σε συνεργασία με τον δάσκαλο. Αυτό επιτυγχάνεται με πειραματισμό, σπουδή και πρακτική – εργαστηριακή εξάσκηση. Επιπρόσθετα, απαιτείται διερεύνηση, αναζήτηση, επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις.Βασική επιδίωξη της θεματικής εργασίας είναι η επαφή των μελών με την εικαστική δημιουργία, ώστε μέσα σ’αυτό το χρονικό διάστημα να αναμοχλεύσουν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις των προηγούμενων ετών καθώς και να αναμετρηθούν με την καλλιτεχνική πραγματικότητα.

 Login   powered by suntech s.a.