Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
εργαστήρι ζωγραφικής-τμήμα ενηλίκων-3ος κύκλος
O τρίτος κύκλος   αποτελεί τη συνέχεια – εξέλιξη των προηγούμενων, δηλαδή έχει σαν στόχο την εξάσκηση των μελών του εργαστηρίου τόσο στη θεματική όσο και στη χρωματική σύνθεση, ωστόσο, διακατέχεται από έναν πιο ελεύθερο, αφαιρετικό χαρακτήρα.

Αρχικά, διδάσκεται η σύνθεση από μνήμης, μάθημα βασισμένο σε σκίτσα. Το κάθε μέλος εξασκεί τη μνήμη παράλληλα με τη φαντασία του και τελικά υλοποιεί το «θέμα» του μέσω της τεχνικής του ζωγραφικού κολλάζ και του ακρυλικού χρώματος. Σε κάθε περίπτωση, μαθαίνει πως η σύνθεση παίζει ένα ζωτικό και αναπόσπαστο- από το χρώμα-ρόλο και παράλληλα, πως το χρώμα μπορεί να θεμελιώσει τη σωστή ισορροπία του σχεδίου, καθώς θα λειτουργήσει σαν οδηγός για να προσδιορίσει το εστιακό σημείο του ενδιαφέροντος.

Σε δεύτερη ενότητα διδάσκεται η τεχνική της σπάτουλας με λάδια, το λεγόμενο im pasto.Τα μέλη υλοποιούν θεματολογίες, κυρίως τοπία, από φωτογραφικό υλικό ή ακόμη και θέματα από μνήμης, μέσω της τεχνικής της σπάτουλας. Έτσι εξασκείται η οπτική τους και το χέρι τους σε μια πιο αφαιρετική και ελεύθερη απόδοση.

Στόχος είναι μέσα από την αφαιρετική διαδικασία, να αναδείξουμε την εσωτερικότητα κάθε μέλους ακόμη και μέσα από τις σχεδιαστικές αδυναμίες του καθενός και με τη δύναμη του χρώματος να μεταφέρουμε την προσωπική του άποψη και αισθητική.

 Login   powered by suntech s.a.