Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - ωδείο - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
ΒΙΟΛΙ

Το βιολί είναι ένα υπέροχο όργανο με δυναμική παρουσία, πλούσια και μακρά ιστορία στον κόσμο της μουσικής. Παρότι το συναντάμε σε διάφορα μουσικά είδη, η κλασική του πλευρά είναι η πλέον γνωστή και δικαίως αποτελεί το προεξάρχον όργανο ανάμεσα στα έγχορδα με δοξάρι και το βασικότερο όργανο κάθε συμφωνικής ορχήστρας, δεδομένου ότι κάθε ορχήστρα διαθέτει τουλάχιστον τριάντα!

Αποτελεί όργανο με πολύ εκφραστικό ήχο, ο οποίος πλησιάζει πολύ σ’ αυτόν της ανθρώπινης φωνής, έχοντας συχνά έναν εκφραστικό, λυρικό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαθέτει τεράστιο ρεπερτόριο από όλους τους μεγάλους συνθέτες, τόσο ως σόλο όργανο, αλλά κυρίως ως μέλος διαφόρων μουσικών συνόλων. Μπορεί να παίξει -υπό προϋποθέσεις- έως τέσσερις νότες ταυτόχρονα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων.

Στα πρώτα βήματα ο σπουδαστής έχει να εξοικειωθεί με τον ιδιαίτερο τρόπο κρατήματος του οργάνου, αλλά και με τη διαδικασία παραγωγής ενός καλού, σωστού και σταθερού ήχου, προσπάθεια που συμβάλλει στην βελτίωση του μουσικού του αυτιού.
Υπάρχουν βιολιά και σε μικρότερες διαστάσεις από το κανονικό, ιδανικά για μικρούς σπουδαστές και οι τιμές των οργάνων ξεκινούν από προσιτές τιμές.
Η σπουδή του βιολιού μπορεί να οδηγήσει σε κρατικά αναγνωρισμένο πτυχίο ή δίπλωμα, τα οποία προσφέρουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προοπτικές.
 Login   powered by suntech s.a.