Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - ωδείο - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ
Λέγοντας μοντέρνο τραγούδι, εννούμε το μη κλασικό, που περιλαμβάνει όχι μόνο τη rock και pop μουσική, αλλά και το λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι. Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει έναν από τους παραπάνω τομείς. Η τέχνη του τραγουδιού έχει κοινή τεχνική βάση, ανεξάρτητα αν υπηρετεί την κλασική ή μη μουσική.  Παρ’ όλ’ αυτά, έχει και διαφορές, που στοχεύουν στην επίτευξη του κατάλληλου φωνητικού ακούσματος ανάλογα με το μουσικό είδος. Έτσι, στο μοντέρνο τραγούδι η τεχνική προασρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε μουσικού είδους. Επιπροσθέτως, διδάσκεται η τεχνική χρήσης του μικροφώνου.

Διδάσκεται πλούσιο ρεπερτόριο, ανά περίπτωση ελληνικό και ξένο. Η συνοδεία, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, γίνεται από τον διδάσκοντα ή από άλλο εξειδικευμένο μουσικό ή με χρήση backing tracks. Tα τελευταία αποτελούν κανονικές ηχογραφήσεις τραγουδιών στις οποίες λείπει κάποιο μέρος (στην περίπτωσή μας η φωνή) και αποτελούν πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που ενθουσιάζει τους σπουδαστές.

Η σπουδή του μοντέρνου τραγουδιού μπορεί να οδηγήσει σε τίτλο σπουδών, που δεν είναι όμως ακόμη αναγνωρισμένος από το αρμόδιο υπουργείο.
 Login   powered by suntech s.a.