Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΛΑΣΙΚΟ (μονωδία, μελοδραματική)
Η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί την αρχαιότερη μουσική έκφραση, άρρηκτα δεμένη με την ανθρώπινη υπόσταση. Όργανο αποτελεί το ίδιο το σώμα μας. Η τεχνική του τραγουδιού έχει πολλά μυστικά, τα οποία διδάσκονται μεθοδικά: η σωστή αναπνοή, η τοποθέτηση φωνής, η ορθοφωνία – σωστή άρθρωση, η σωστή απόδοση ξένων γλωσσών, κ.λπ. Η πιανιστική συνοδεία, στο πλαίσιο του μαθήματος, γίνεται από τον διδάσκοντα ή από εξειδικευμένο πιανίστα σε πιο προχωρημένα επίπεδα.

Στο κλασικό τραγούδι ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με τα πάμπολλα τραγούδια και φωνητικά έργα των μεγάλων συνθετών (μονωδία). Σε προχωρημένο επίπεδο διδάσκεται και την τέχνη της όπερας (μελοδραματική), όπου υπεισέρχονται και στοιχεία υποκριτικής. Ο μονωδός συχνά είναι ο πρωταγωνιστής της συναυλίας, γι αυτό η σκηνική του παρουσία είναι καθοριστικής σημασίας.

Τα είδη φωνής διαφέρουν όχι μόνο ως προς το φύλο, αλλά και σε ψηλές, χαμηλές, ανάλαφρες, κ.λπ. Κάθε άνθρωπος ανακαλύπτει τη δική του φωνή κι αυτό μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα μετά την εφηβεία και την περίοδο της μεταφώνησης (ιδιαίτερα στα αγόρια). 
 Login   powered by suntech s.a.