Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
ΠΙΑΝΟ

Το πιάνο είναι από τα πλέον δημοφιλή κλασικά μουσικά όργανα και κάποιοι το χαρακτηρίζουν ‘βασιλιά των οργάνων’. Διατηρεί επί χρόνια την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στις επιλογές των σπουδαστών, για τρεις κυρίως λόγους:

1. . Η ευκολία παραγωγής ήχου το καθιστά όργανο στο οποίο ο αρχάριος σπουδαστής σύντομα παίζει μουσική. Φυσικά, όπως σε όλα τα όργανα, ο σπουδαστής που επιθυμεί να προχωρήσει σε ψηλό επίπεδο, θα χρειασθεί να μελετήσει πολύ.

2. Έχει μεγάλες δυνατότητες ως όργανο, συγκεκριμένα: Τεράστια μουσική έκταση, δυνατότητα να παίζονται έως 10 νότες ταυτόχρονα, που το καθιστούν ιδανικό όργανο μουσικής συνοδείας και ικανό για εκτέλεση σύνθετων έργων με πολύ πλούσιο μουσικό αποτέλεσμα. Σημαντική επίσης δυνατότητά του είναι και η μεγάλη γκάμα έντασης, από πολύ σιγά, σε πολύ δυνατά, γεγονός που του προσδίδει μεγάλες εκφραστικές δυνατότητες.

3. Αποτελεί το όργανο με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο σόλο ρεπερτόριο και φυσικά ευρύτατο είναι και το ρεπερτόριο στο οποίο το πιάνο συμμετέχει με άλλα όργανα ή φωνές. Για το πιάνο έχουν γράψει όλοι οι μεγάλοι συνθέτες.
Εκτός από την κλασική του πλευρά το πιάνο συναντάμε και σε άλλα είδη μουσικής, όπως: η τζαζ, το ελαφρό – λαϊκό  τραγούδι, κ.ά.

Υπάρχουν πιάνα με ουρά (συναυλιακά) και όρθια (μελέτης). Σήμερα το κόστος αγοράς ενός όρθιου πιάνου είναι προσιτότερο από παλαιότερα (συχνά γίνονται και διάφορες ευκολίες) και ιδιαίτερα στα μεταχειρισμένα. Τον πρώτο καιρό, αν χρειασθεί, η μελέτη  μπορεί να γίνεται στις αίθουσες των Μουσικών Εργαστηρίων
 Login   powered by suntech s.a.