Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
ΚΙΘΑΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

Η ηλεκτρική κιθάρα αποτελεί πιο πρόσφατο όργανο, που δημιουργήθηκε στον 20ο αιώνα. Αποτελεί το βασικό όργανο της Rock, Pop, Jazz, κ.λπ. μουσικής και συμπράττει με άλλα όργανα (μπάσο, ντραμς, συνθεσάιζερ, φωνή, κ.λπ.) σε συγκροτήματα.

Η κατασκευή της διαφέρει αρκετά από την κλασική. Δεν έχει ηχείο κι έτσι για να ακουσθεί χρειάζεται να συνδεθεί με ένα ειδικό μηχάνημα, τον ενισχυτή. Ο ενισχυτής (εκτός από την ένταση) παρεμβαίνει και στην χροιά, προσφέροντας διάφορους ήχους. Με πρόσθετα ακόμη εξαρτήματα (τα πετάλια) παράγονται ακόμη περισσότεροι διαφορετικοί ήχοι, τα οποία χειρίζονται οι πιο προχωρημένοι σπουδαστές.

Οι χορδές της είναι μεταλλικές και παίζονται στο δεξί χέρι (κατά κανόνα) με πέννα κι έτσι διαφέρει πολύ από την τεχνική της κλασικής (με δάκτυλα). Αντίθετα, η τεχνική του αριστερού χεριού μοιάζει περισσότερο ανάμεσα στις δυο κιθάρες. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα των backing tracks, δηλ. να ακούγεται ένα τραγούδι κανονικά (όπως στον δίσκο) και να λείπει μόνο το όργανο που παίζουμε εμείς. Στην περίπτωσή μας η κιθάρα. Η πολύτιμη αυτή πρακτική χρησιμοποιείται και στο μάθημα, με θεαματικά αποτελέσματα.

Αν κάποιος έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα είναι φυσικά ευκολότερο να προχωρήσει κατόπιν στην ηλεκτρική. Αλλά σαφώς δεν είναι απαραίτητο, μπορεί  να ξεκινήσει κατευθείαν με την ηλεκτρική. Η αρχική αγορά πρέπει να περιλαμβάνει εκτός της ηλεκτρικής κιθάρας και έναν κατάλληλο ενισχυτή. Οι τιμές μαθητικού εξοπλισμού είναι προσιτές.

Λόγω του ότι δεν βρίσκονται μικρά μεγέθη, αλλά και λόγω του ομαδικού μουσικού ρόλου της, η ηλεκτρική κιθάρα δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για μικρά παιδιά.
 Login   powered by suntech s.a.