Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
ΚΙΘΑΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ (συνοδείας)

Πρόκειται για την κιθάρα που συνοδεύει (ακομπανιάρει) τραγούδια. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλασική κιθάρα (πλαστικές χορδές) που θα παιχθεί με δάκτυλα ή με πέννα, αλλά συνήθως χρησιμοποιείται η λεγόμενη ακουστική κιθάρα, η οποία μοιάζει με την κλασική, αλλά έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και μεταλικές χορδές και κατά κανόνα παίζεται με πέννα.

Την κιθάρα συνοδείας συναντάμε σε όλα σχεδόν τα μουσικά είδη (εκτός φυσικά από την κλασική μουσική): λαϊκή, ελαφρά μουσική, rock, μοντέρνα τραγούδια, κ.λπ. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα των backing tracks, δηλ. να ακούγεται ένα τραγούδι κανονικά (όπως στον δίσκο) και να λείπει μόνο το όργανο που παίζουμε εμείς. Στην περίπτωσή μας η ακουστική κιθάρα. Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται και στο μάθημα, με θεαματικά αποτελέσματα. Κανονικά ο μαθητής πρέπει να τραγουδά (ερασιτεχνικά) ο ίδιος, ως απαραίτητο στοιχείο της εξέλιξής του, μιας και χωρίς τραγούδι η συνοδεία δεν υφίσταται.

Το κόστος απόκτησης μιας επαρκούς κιθάρας για τον σκοπό αυτό είναι φθηνό. Η σπουδή της κιθάρας συνοδείας είναι σαφώς πιο περιορισμένη από τις άλλες κιθάρες με το να είναι συντομότερη και είναι συνηθέστατη επιλογή ενηλίκων, κυρίως, ερασιτεχνών. Λόγω του ότι εμπλέκεται και ο παράγοντας τραγούδι, δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για μικρά παιδιά.
 Login   powered by suntech s.a.