Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο - επικοινωνία
ΚΙΘΑΡΑ (κλασική)

Η κιθάρα είναι ένα πολύ δημοφιλές όργανο, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην κλασική της εκδοχή διαθέτει πλαστικές χορδές που παίζονται με τα δάκτυλα του δεξιού χεριού και μάλιστα με τα νύχια.

Είναι όργανο ντελικάτο, σχετικά χαμηλόφωνο, με πολύ μεγάλη ηχοχρωματική παλέτα, η οποία το καθιστά πολύ εκφραστικό. Αυτό επιτυγχάνεται διότι ο κιθαριστής έχει απευθείας επαφή των χεριών του με τις 6 χορδές της. Ο Σοπέν μάλιστα είχε πει: ‘Τίποτε δεν είναι πιο όμορφο από τον ήχο μιας κιθάρας, εκτός μάλλον από δύο!’
Έχει τη δυνατότητα να παίξει έως 6 νότες ταυτόχρονα κι έτσι το άκουσμά της είναι αρκετά γεμάτο με πλούσιο μουσικό αποτέλεσμα. Αποτελεί προσφιλές όργανο και για συνοδεία τραγουδιών.

Η κιθάρα έχει ένα μεγάλο σόλο ρεπερτόριο και αρκετό επίσης ρεπερτόριο μαζί με άλλα όργανα και φωνές. Το γεγονός ότι η μεταφορά της είναι εύκολη, καταγράφεται στα θετικά του στοιχεία.
Οι μαθητικές κιθάρες είναι φθηνές στην αγορά τους κι επίσης υπάρχουν και μικρότερα (παιδικά) μεγέθη, κατάλληλα για τους πολύ νεαρούς κιθαριστές.
 Login   powered by suntech s.a.