Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - ωδείο - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
ΑΡΜΟΝΙΟ (μοντέρνο)

Το αρμόνιο είναι ένα σχετικά σύγχρονο ηλεκτρονικό όργανο. Το συναντάμε σε πολλά είδη μουσικής (εκτός της κλασικής), όπως: ελαφρά, λαϊκή, μοντέρνα, κ.λπ. Μοιάζει με το πιάνο, αλλά έχει αρκετές διαφορές και στη μορφή και στην τεχνική του παιξίματός του.

Υπάρχουν πάμπολλα διαφορετικά είδη και μεγέθη αρμονίου με κάποιες διαφορετικές δυνατότητες το καθένα, κάποια μάλιστα αποκαλούνται συνθεσάιζερ. Συνήθως διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ήχων και διάφορους αυτοματισμούς για εύκολη συνοδεία και ρυθμούς, τα οποία εμπλουτίζουν μια μελωδία και με περισσότερη προσπάθεια, μπορεί να ακουσθεί σαν ορχήστρα! Μπορεί να ακουσθεί μόνο του παίζοντας διάφορες μουσικές, αλλά συχνά συμπράτει με άλλους μουσικούς σε συγκροτήματα και ορχήστρες.

Αποτελεί συχνότατη επιλογή για ερασιτέχνες όλων των ηλικιών και οι τιμές του ξεκινούν από προσιτά επίπεδα. Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα αν το μέγεθός του είναι το κατάλληλο. Η σπουδή του μοντέρνου αρμονίου μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο τίτλο σπουδών, που δεν είναι όμως αναγνωρισμένος από το αρμόδιο υπουργείο.
 Login   powered by suntech s.a.