Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
εργαστήρι ζωγραφικής - παιδικό τμήμα

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και λειτουργεί ως χώρος συνάντησης και γνωριμίας με υλικά και τεχνικές ζωγραφικής.

Tα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν και να εργαστούν με ποικίλα υλικά (μαρκαδόρους, μολύβια, παστέλ, τέμπερες κ.λ.π.), με διάφορες τεχνικές  (τεχνική του πουαντιγισμού, συνδυασμό ζωγραφικής και χαρακτικής, μικτή τεχνική collage και ζωγραφικής, κατασκευές με άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά ή γυψόγαζα κ.λπ.) και παράλληλα  να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, αναπτύσσοντας συγκεκριμένα θέματα.

Στόχος του τμήματος είναι η αισθητική αγωγή του παιδιού, η ανάπτυξη των δημιουργικών του ικανοτήτων, η γνωριμία και η αγάπη για κάθε μορφή τέχνης μέσα από την εικαστική έκφραση και δημιουργία. Ενθαρρύνεται και  καλλιεργείται ο αυτοσεβασμός και το δικαίωμα αυτοέκφρασης, ανεξάρτητα από το ταλέντο ή την ιδιαίτερη κλίση του παιδιού, ώστε να απελευθερωθεί η καλλιτεχνική ευαισθησία του με ποικίλους τρόπους.

Υπεύθυνη διδασκαλίας: Μανώλης Τσαμπουράκης

Χώρος μαθημάτων: Νυμφών & Νικομάχου 18 (κτίριο του ΟΤΕ), είσοδος από την οδό Νυμφών

 

Ώρες μαθημάτων: 1 ώρα την εβδομάδα

 Login   powered by suntech s.a.