Αρχική Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - μουσικά εργαστήρια - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
εισιτήριο στο όνειρο


Το 2ο Ευρωπαϊκό Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Performance φιλοξενεί οχτώ ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν πέρυσι από τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής.

Τα ντοκιμαντέρ ήταν το αποτέλεσμα της δημιουργικής δουλειάς που κατέβαλαν για τρεις μήνες σε όλα τα επίπεδα οι μαθητές, κάτω από την καθοδήγηση δύο επαγγελματιών, της σκηνοθέτιδας Ειρήνης Ψαρέλλη και του εκδότη Φώτη Πολυχρονόπουλου.

Την αφορμή για τη δημιουργία των ταινιών έδωσαν οι ετήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου στο εξωτερικό (σε συνεργασία και με ξένα πανεπιστήμια) αλλά και η ενδελεχής  προετοιμασία των μαθητών από τους συνοδούς καθηγητές για τις επικείμενες επισκέψεις τους, καθώς τέλος και η διερεύνηση πολλών πολιτιστικών παραμέτρων που σχετίζονται μ’ αυτές και  αποτελούν μια πρώτης τάξης αφορμή για την καταγραφή εμπειριών υπό τη μορφή κινηματογραφικού σημειωματάριου.
Πρόκειται για ένα  φεστιβάλ που  εμπεριέχει στο θεματικό του αντικείμενο την οπτική των εφήβων σε συγγενείς ή όχι πολιτισμικά ευρωπαϊκές κοινότητες ή παράλληλες συγκριτικές στον τρόπο ζωής ή πρόσληψης της καθημερινότητας καθώς τον τρόπο με τον οποίο  οι μαθητές  προσεγγίζουν και αναλύουν την τέχνη.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης των ντοκιμαντέρ, το προηγούμενο φθινόπωρο στο Θέατρο της Βαρβακείου, από διακεκριμένους κριτικούς αναδείχθηκε η ενδιαφέρουσα και φρέσκια ματιά των έφηβων μαθητών,

Οι μαθητές εξάσκησαν και συναγωνίστηκαν στις ικανότητές τους στη μουσική, στο χειρισμό της κάμερας, στη συγγραφή σεναρίου και συνεργάστηκαν μεταξύ τους ιδανικά μεταξύ τους στη δημιουργία webTV για την παρουσίαση  του σχολείου τους .
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο
http://varvakio.startyourstation.com/station.asp?s=1071&p=5252 

Τα ονόματα των παιδιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου της Βαρβακείου Σχολής  που μετείχαν στο 1ο φεστιβάλ είναι:

ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ        βραβείο μουσικής για τρεις ταινίες
                                               και βραβείο καλύτερης ταινίας
ΔΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ                  βραβείο καλύτερης κινηματογράφησης 
                                               και βραβείο καλύτερης ταινίας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ       συμ. στο βραβείο καλύτερης 
                                               κινηματογράφησης και βραβείο καλύτερης ταινίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ            συμ. στο βραβείο καλύτερης ταινίας
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ   βραβείο καλύτερης συνεργασίας
ΣΤΕΛΛΑ ΓΙΑΝΟΥΚΟΥ        βραβείο καλύτερης συνεργασίας
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΓΚΑΡΑ            βραβείο καλύτερης συνεργασίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΙΟΠΟΥΛΟΣ σπηκάζ
ΑΚΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΩΤΗΣ      σπηκάζ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ    σπηκάζ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΛΙΑΝΗ           σπηκάζ
ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ    σπηκάζ

 Login   powered by suntech s.a.