Αρχική
Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - βιβλιοθήκη - εργαστήρια τέχνης - επικοινωνία - links - ωδείο - θέατρο "Δ. Κιντής" - αναψυκτήριο
Προβολή Προηγούμενων Ετών
ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μαθαίνουμε δεξιότητες στο Media Lab 2019 - 2020
Κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης 2019 - 2020
Συναυλία με το Μοντέρνο Μουσικό Σύνολο του Ωδείου της πόλης μας
Εργαστήριο τρισδιάστατου σχεδιασμού και animation
Τα πιο ωραία λαϊκά...
Σεμινάριο «Digital Marketing Intro»
Χειμερινή Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης 2019
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο «Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης Απόστολος Μόσχος»
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης
Οπτικοακουστικό εργαστήρι για εφήβους
  
Έκθεση εργαστηρίου φωτογραφίας Δήμου Ηλιούπολης
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του «Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί,  από την Παρασκευή 7  Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Έκθεση των τμημάτων αρχαρίων και προχωρημένων, η οποία φιλοξενείται στο πλαίσιο της 16ης Έκθεσης Βιβλίου.
 
Διδασκαλία, επιλογή φωτογραφιών και επιμέλεια Έκθεσης, Γελέ Έφη.
 
Τα  εγκαίνια της  Έκθεσης   θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ., με τη Συναυλία «Ρίξε σπορά και τη σοδειά καιρός θα σου τη φέρει». Η μουσική παρέα «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια σημαντικών ποιητών, όπως του Άγγελου Σικελιανού, του Μιχάλη Γκανά, του Νίκου Μοσχοβάκου, κ.α σε συνθέσεις Σπύρου Αρσένη.
 
Παρουσίαση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας από την υπεύθυνη των τμημάτων αρχαρίων και προχωρημένων, κα Έφη Γελέ:
«Στο πλαίσιο του εργαστηρίου φωτογραφίας, στο τμήμα των αρχαρίων οι μαθητές διδάχτηκαν όλες τις βασικές γνώσεις για τον χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής καθώς και τρόπους σύνθεσης και αισθητικής της φωτογραφικής εικόνας.
Με το τμήμα αυτό μελετήσαμε περισσότερο στην έννοια του σχήματος, της μορφής και της ματιέρας των υλικών καθώς και το πώς χειριζόμαστε το φως.
Η μελέτη μας βασίστηκε πάνω στο αποτέλεσμα του φωτογραφικού αποτυπώματος της ορατής πραγματικότητας και το πόσο αυτή απέχει από την αποτύπωση της με τα φωτογραφικά μας μέσα.
Στο τμήμα των προχωρημένων δουλέψαμε περισσότερο την έννοια της φωτογραφικής σεκάνς και του οπτικού διαλόγου ανάμεσα στις φωτογραφικές εικόνες. Το πώς μπορούμε να στήσουμε ένα σώμα φωτογραφιών που να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να προσφέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο μήνυμα.
Και με τα δυο τμήματα μελετήσαμε το φως και τις ποιότητες του, το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη σύνθεση μας καθώς και το πώς παρατηρούμε το παιχνίδι ανάμεσα σ’ αυτό και τη σκιά του.
Όσον αφορά τη θεματολογία των φωτογραφιών κατεύθυνα τους μαθητές να λειτουργήσουν σε ένα πνεύμα περισσότερο παιχνιδιάρικο και απελευθερωτικό, με στόχο να προσεγγίσουν την ουσία της καλλιτεχνικής δημιουργίας»
 
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως τις 23:00. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9940699


 
 Login   powered by suntech s.a.